PAPRIKA RØD FILMET

Hovedinnhold Hovedmeny

PAPRIKA RØD FILMET

Varenr.: 3901 01

Paprika er like god på brødskiva som i en wok, og derfor er den også den mest brukte chilipepperen i verden. Det er nok fordi den er søt, sprø og fri for capsaicin - det stoffet som gjør at det brenner i munnen.

Paprika er søtlig og frisk, og kan nytes både rå og varmebehandlet. Den er en kalorifattig og svært anvendelig hverdagsgrønnsak, som kommer i mange ulike farger og fasonger, og rød er en av dem. I botanisk forstand er paprika en frukt, men brukes som grønnsak i matlaging.

Opprinnelsesland Spania

  • Kvalitet

    Paprika skal ha fast, blankt rødt skall og fruktkjøtt.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Paprika oppbevares best i temperatur mellom 8-12 ºC, gjerne i plastpose eller plastboks.

  • Smak

    Rød paprika har tydelige paprikaaromaer, god sødme og et sprøtt, saftig fruktkjøtt.

  • Helseeffekt

    Rød paprika får fargen sin fra pigmentstoffene karotenoider, og den røde paprikaen inneholder mest av disse pigmentene. Dette er sterke fettløselige antioksidanter som kan beskytte kroppen mot kreft og hjerte- og karsykdom. Noen av disse karotenoidene kan omdannes til vitamin A, men disse er det mindre av i paprika enn f.eks. i gulrot. Paprika er også en flott vitamin C-kilde. Visste du at dersom du spiser fem ringer rød paprika, har du dekket vitamin C-behovet ditt for én dag? Vitamin C er en vannløselig antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade celler, protein, arvestoff og annet vev. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. Rød paprika inneholder mye vitamin E, noe som ikke er vanlig blant grønnsaker. Vitamin E er også en antioksidant. Paprika er rett og slett en antioksidantbombe for kroppen. Rød paprika inneholder vitamin B6, et av vitaminene som er viktig for å omdanne proteiner, fett og karbohydrater fra maten til energi til cellene våre.

  • Bruksområde

    Paprika er en meget allsidig grønnsak som kan brukes rå til ost og i salater, eller den kan stekes, wokes, syltes og gratineres.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
110 kJ
Energi kcal
26 kcal
Fett
0,2 g
Hvorav mettede fettsyrer
0,1 g
Karbohydrater
4,2 g
Énumettet fett
4,2 g
Kostfiber
2 g
Protein
0,8 g
Folat
0,075 µg
Kobber (Cu)
0,05 mg
Betakaroten
0,58 µg
Kalsium (Ca)
7 mg
Flerumettet fett
0,1 g
Jern (Fe)
0,4 mg
Jod
0,003 µg
Kalium (K)
216 mg
Magnesium (Mg)
11 mg
Natrium (Na)
0,01 mg
Niacin
0,5 mg
Fosfor (P)
23 mg
Vitamin A
48 RAE
Vitamin B6
0,0023 mg
Vitamin C
126 mg
Vitamin E
1 alfa-TE
Sink (Zn)
0,2 mg
Omega3
0,08 g
Omega6
0,14 g
Riboflavin
0,06 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter