PAPRIKA DE PADRON
Varenr.: 3903 07
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Paprika er like god på brødskiva som i en wok, og derfor er den også den mest brukte chilipepperen i verden. Det er nok fordi den er søt, sprø og fri for capsaicin - det stoffet som gjør at det brenner i munnen.
Opprinnelsesland Spania
-
Kvalitet
Den skal ha fast, blankt helt grønt skall og fruktkjøtt. Grønne paprika er umodne, dersom de fikk modne vil de høyst sannsynlig bli røde eller gule.
-
Lagring
Paprika oppbevares best i temperatur mellom 8-12 ºC, gjerne i plastpose eller plastboks.
-
Smak
Smaken er ganske nøytral og ikke så søt som av røde og gule (modne) paprika.
-
Helseeffekt
I grønn paprika skjules de oransje pigmentstoffene, karotenoider, av det grønne klorofyllet. Etter hvert som paprikaen modner, øker mengden av karotenoider. Disse sterke antioksidantene kan beskytte kroppen mot kreft og hjerte- og karsykdom. Noen av karotenoidene kan omdannes til vitamin A, men disse er det mindre av i paprika enn f.eks. i gulrot. Paprika er også en flott vitamin C-kilde. Vitamin C er en antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade celler, protein, arvestoff og annet vev. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. B-vitaminet folat er viktig for dannelsen av friske røde blodceller og normalt DNA (arvestoff). Et tilstrekkelig inntak av folat er viktig før og under svangerskapet fordi folat forbygger fosterskader.
-
Bruksområde
Paprika er en meget allsidig grønnsak som kan brukes rå til ost og i salater, eller den kan stekes, wokes, syltes og gratineres.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 110 kJ
- Energi kcal
- 26 kcal
- Fett
- 0,2 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 4,2 g
- Énumettet fett
- 0 g
- Protein
- 0,8 g
- Flerumettet fett
- 0 g
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin