PAPRIKA DE PADRON

Hovedinnhold Hovedmeny

PAPRIKA DE PADRON

Varenr.: 3903 07

Paprika er like god på brødskiva som i en wok, og derfor er den også den mest brukte chilipepperen i verden. Det er nok fordi den er søt, sprø og fri for capsaicin - det stoffet som gjør at det brenner i munnen.

Opprinnelsesland Spania

  • Kvalitet

    Den skal ha fast, blankt helt grønt skall og fruktkjøtt. Grønne paprika er umodne, dersom de fikk modne vil de høyst sannsynlig bli røde eller gule.

  • Lagring

    Paprika oppbevares best i temperatur mellom 8-12 ºC, gjerne i plastpose eller plastboks.

  • Smak

    Smaken er ganske nøytral og ikke så søt som av røde og gule (modne) paprika.

  • Helseeffekt

    I grønn paprika skjules de oransje pigmentstoffene, karotenoider, av det grønne klorofyllet. Etter hvert som paprikaen modner, øker mengden av karotenoider. Disse sterke antioksidantene kan beskytte kroppen mot kreft og hjerte- og karsykdom. Noen av karotenoidene kan omdannes til vitamin A, men disse er det mindre av i paprika enn f.eks. i gulrot. Paprika er også en flott vitamin C-kilde. Vitamin C er en antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade celler, protein, arvestoff og annet vev. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. B-vitaminet folat er viktig for dannelsen av friske røde blodceller og normalt DNA (arvestoff). Et tilstrekkelig inntak av folat er viktig før og under svangerskapet fordi folat forbygger fosterskader.

  • Bruksområde

    Paprika er en meget allsidig grønnsak som kan brukes rå til ost og i salater, eller den kan stekes, wokes, syltes og gratineres.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
110 kJ
Energi kcal
26 kcal
Fett
0,2 g
Hvorav mettede fettsyrer
0,1 g
Karbohydrater
4,2 g
Énumettet fett
0 g
Protein
0,8 g
Flerumettet fett
0 g

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter