ROSENKÅL LILLA STOKK

Hovedinnhold Hovedmeny
Produktet er passivt og kan ikke kjøpes for øyeblikket. Se alternative varer eller kontakt kundeservice

ROSENKÅL LILLA STOKK

Varenr.: 4303 60

Rosenkål har en særegen, kraftig smak med litt bitterhet og sødme og mye kålsmak. Den er veldig god å blande med andre grønnsaker og i potetsalater. Damp rosenkålen, da beholder den mer smak og farge.

Opprinnelsesland Norge

  • Kvalitet

    Den skal ha tette og grønne, faste hoder. De innerste bladene skal være gulhvite.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Oppbevar den i kjøleskap ved 0-4 ºC, gjerne i plastboks eller plastpose.

  • Smak

    Smaken er delikat og spesiell. Rosenkål er aller best etter at den har vært utsatt for frost, da blir stivelsen omdannet til sukker og den blir søtere.

  • Helseeffekt

    Rosenkål er en super kilde til helsebringende plantestoffer, fytokjemikalier og antioksidanter. Antioksidantene er både vitamin C og en rekke andre aktive stoffer i grønnsaken. Når vi koker romanesco, halveres vitamin C-innholdet, men det totale antioksiantinnholdet stiger betraktelig. Dette skyldes at de andre antioksidantene tåler varme og frigjøres fra bindinger i plantevevet. Vitamin C er en antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade celler, protein, arvestoff og annet vev. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. Når du kutter opp eller tygger rosenkål, frigjøres fytokjemikaliene glukosinolater og tiocyanater. Disse plantestoffene forebygger kreft på flere trinn i kreftutviklingen. Folat er viktig for hjertehelsen og produksjon av nye røde blodlegemer, men også for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Kvinner som planlegger graviditet, er gravide eller ammer, bør derfor være påpasselige med folatinntaket. Kostfiber regulerer fordøyelsen, gir tarmene noe å jobbe med og sørger for god tarmhelse. Vitamin K er en koaguleringsfaktor som sørger for at blodet levrer seg, f.eks. når du har fått et sår.

  • Bruksområde

    Rosenkål er velegnet til kjøtt, spesielt til vilt.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
221 kJ
Energi kcal
53 kcal
Fett
0,6 g
Hvorav mettede fettsyrer
0,1 g
Karbohydrater
4,4 g
Énumettet fett
3,9 g
Kostfiber
5 g
Protein
5,1 g
Folat
0,159 µg
Kobber (Cu)
0,06 mg
Stivelse
0,5 g
Betakaroten
0,22 µg
Kalsium (Ca)
38 mg
Flerumettet fett
0,2 g
Jern (Fe)
1,3 mg
Jod
0,001 µg
Kalium (K)
564 mg
Magnesium (Mg)
25 mg
Natrium (Na)
0,03 mg
Niacin
0,6 mg
Fosfor (P)
103 mg
Vitamin A
18 RAE
Vitamin B6
0,0014 mg
Vitamin C
113 mg
Vitamin E
0,3 alfa-TE
Sink (Zn)
0,3 mg
Omega3
0,21 g
Omega6
0,1 g
Riboflavin
0,07 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter