GRESSKAR HOKKAIDO
Varenr.: 4312 07
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Gresskar er en allsidig grønnsak. Fruktkjøttet er utmerket som paifyll, suppe eller ovnsbakt med rotgrønnsaker. Frøene kan spises rå, men hvorfor ikke prøve å riste dem litt i pannen og spise dem som snacks?
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Det finnes mange forskjellige sorter. Former og farger varierer fra sort til sort. Skallet skal være fast uten bløte flekker.
-
Kilde
Bama
-
Lagring
Den beste lagringstemperaturen er mellom 7-10 ºC, men gresskar tåler både romtemperatur og lavere temperaturer godt. Gresskar har lang holdbarhet.
-
Smak
Smaken er nøytral, men gresskar trekker til seg smak av det den tilberedes sammen med.
-
Helseeffekt
Kostfiber i kosten sikrer at tarmene får noe å jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Dermed er gresskaret bra for hele kroppen. Det oransje fargestoffet betakaroten ommdannes i kroppen til aktivt vitamin A. I store mengder kan det farge huden nydelig solgyllen - og det er helt ufarlig! Som aktivt vitamin A deltar betakarotenet i synsprosessen og sikrer godt nattsyn, det er viktig for normal celledeling og beindannelse, og det er viktig for huden vår.
-
Bruksområde
Gresskar kan kokes, syltes, stekes og wokes.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 248 kJ
- Energi kcal
- 59 kcal
- Fett
- 0,52 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,11 g
- Karbohydrater
- 10,2 g
- Énumettet fett
- 1,4 g
- Kostfiber
- 3,1 g
- Protein
- 1,78 g
- Folat
- 0,016 µg
- Kobber (Cu)
- 0,13 mg
- Stivelse
- 0,3 g
- Tilsatt sukker
- 4,96 g
- Betakaroten
- 3,1 µg
- Kalsium (Ca)
- 21 mg
- Flerumettet fett
- 0 g
- Jern (Fe)
- 0,8 mg
- Jod
- 0,0002 µg
- Kalium (K)
- 530 mg
- Magnesium (Mg)
- 12 mg
- Natrium (Na)
- 0,01 mg
- Niacin
- 0,6 mg
- Fosfor (P)
- 44 mg
- Vitamin A
- 258 RAE
- Vitamin B6
- 0,0006 mg
- Vitamin C
- 9 mg
- Vitamin E
- 1,1 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,3 mg
- Riboflavin
- 0,11 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin