LØK 1 KG
Varenr.: 3701 32
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Gul løk, også kalt gul kepaløk, er den vanligste løksorten og er en av våre mest brukte grønnsaker. Den gir aroma og krydrer maten og er helt uunnværlig i matlagingen. Bra for fordøyelsen er den også!
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Løk selges både fersk og tørket (med tørt skall). Løken skal være fast. Tørket løk skal være uten løse skall.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Løken lagres i tørr luft. Kjøleskap er godt egnet, men er ikke nødvendig i vinterhalvåret. Løk må oppbevares for seg selv da den kan sette smak på andre produkter den oppbevares sammen med.
-
Smak
Smaken varierer fra ganske mild til skarp.
-
Helseeffekt
Løk har i uminnelige tider blitt betraktet som både mat og medisin. Løk er nemlig en helsebringende knoll som er full av svovelholdige stoffer. Når du kutter, knuser eller tygger løken skjer det en kjemisk endring av disse svovelholdige stoffene - ved hjelp av enzymer omdannes basis-stoffet alliin til ulike allylsulfider via mellomtrinnet allicin. Disse løkstoffene kan bekjempe utviklingen av kreft, særlig kreft i spiserør, mage og tarm. Det gjør de fordi svovelforbindelsene kan få fart på rensesystemer i kroppen som fjerner kreftfremkallende stoffer. Fordi løken også inneholder antioksidanten quercetin, er løk en matvare som er viktig i kampen mot kreft.
-
Bruksområde
Løk er smaksgiveren fremfor noen i sauser og supper. Den er standard i alle typer kraft og til de fleste kjøtt- og fiskeretter. Rå løk er god i salater og på hamburgeren, og den er en selvfølge sammen med sild. Løk er en fast ingrediens i veldig mange matretter over hele verden.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 135 kJ
- Energi kcal
- 32 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 5,7 g
- Énumettet fett
- 5,7 g
- Kostfiber
- 2 g
- Protein
- 1,1 g
- Folat
- 0,018 µg
- Kobber (Cu)
- 0,05 mg
- Kalsium (Ca)
- 21 mg
- Flerumettet fett
- 0 g
- Jern (Fe)
- 0,4 mg
- Jod
- 0,003 µg
- Kalium (K)
- 201 mg
- Magnesium (Mg)
- 11 mg
- Natrium (Na)
- 0,02 mg
- Niacin
- 0,2 mg
- Fosfor (P)
- 38 mg
- Vitamin B6
- 0,0008 mg
- Vitamin C
- 6 mg
- Vitamin E
- 0,2 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,2 mg
- Omega6
- 0,01 g
- Riboflavin
- 0,02 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin