RØDKÅL
Varenr.: 3410 02
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Rødkål er en av de eldste grønnsakene vi kjenner til. I Norge har den først og fremst blitt brukt til julemat, men den egner seg til mye annet godt også!
Rødkålen er i familie med andre kåltyper som savoykål, rosenkål, blomkål og brokkoli i tillegg til sennep og karse. I likhet med mange av slektningene, er rødkålen en kompakt grønnsak som består av tettpakkede blader. Rødkål absorberer mye smak - prøv den bresert eller ovnsbakt. Nydelig!
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Blader og stilk skal være blanke, sprø og saftige uten tegn til inntørking. Bladene er purpurfargede.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Oppbevar rødkålen i kjøleskap ved 2–4 ºC. Rødkål holder seg godt fordi bladene har et tynt, naturlig vokslag som beskytter mot uttørking når kravene til temperatur overholdes.
-
Smak
Rødkål smaker fyldig og søtt med en anelse bitterhet. Konsistensen er sprø og saftig, og som kokt kommer det tydelige kålaromaen frem.
-
Helseeffekt
Rødkålen får fargen sin fra antocyaner – som blåbær. Den er rik på vitamin C, K og kostfiber, og en kilde til B-vitaminet folat. Den inneholder også plantestoffet isotiocyanat, som gir svovellukten.
-
Bruksområde
Rødkålen kan brukes blant annet i salater og stuinger. Den kan stekes, dampes, kokes eller syltes.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 136 kJ
- Energi kcal
- 32 kcal
- Fett
- 0,3 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 5 g
- Énumettet fett
- 5 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 1,1 g
- Folat
- 0,046 µg
- Kobber (Cu)
- 0,02 mg
- Betakaroten
- 0,003 µg
- Kalsium (Ca)
- 33 mg
- Flerumettet fett
- 0,2 g
- Jern (Fe)
- 0,3 mg
- Jod
- 0,002 µg
- Kalium (K)
- 260 mg
- Magnesium (Mg)
- 11 mg
- Natrium (Na)
- 0,08 mg
- Niacin
- 0,4 mg
- Fosfor (P)
- 25 mg
- Vitamin B6
- 0,0017 mg
- Vitamin C
- 59 mg
- Sink (Zn)
- 0,2 mg
- Omega3
- 0,12 g
- Omega6
- 0,09 g
- Selen (Se)
- 0,001 µg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin