URTE SYRE STOR
Varenr.: 5001 41
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Sett spiss på maten med denne spennende urten! Men vær varsom med mengden, den smaker mye.
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Bladene er mellomgrønne og formet som skjold.
-
Lagring
Syre trives godt i potte. Plant den gjerne om i en blanding av bark, torvstrø og sand. Husk å klippe av blomster jevnlig for å holde bladene fine. Den må stå lyst og vannes godt på skål, men pass på at den ikke "drukner". Gi den også gjødsel en gang i blant.
-
Smak
Smaken er syrlig.
-
Helseeffekt
Krydderurter er svært spennende rent ernæringsmessig, men de veier lite. Du skal derfor bruke svært mye friske urter for å få en næringsstoffeffekt av dem - men alle monner drar! Heldigvis er de proppfulle av andre plantestoffer som også har helseeffekt, selv i de mengdene vi vanligvis bruker urter. Kostfiber er føde for de helsebringende bakteriene i tarmen, og når de får kostfiber, vokser de og tar plassen til mer uheldige bakterieslag. Kostfiber kan forhindre forstoppelse, og det kan binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Betakaroten omdannes til aktivt vitamin A i kroppen vår og styrker kroppen mot infeksjoner, sørger for at celledelingen går normalt og vi får et godt mørkesyn. Vitamin C kan være gunstig for å forebygge forkjølelse, men ikke minst for å styrke immunforsvaret, bedre jernopptaket og hjelpe kroppen i kampen mot frie radikaler fra røyk, forurensing og stress. Jern er et næringsstoff som barn og kvinner i fertil alder lett kan få litt lite av. Dette sportstoffet er viktig for dannelse av de røde blodlegemene som frakter oksygen til alle cellene i kroppen. Kombinasjonen av vitamin C og jern i samme matvare er flott.
-
Bruksområde
Syre egner seg godt i supper, marinader og omeletter, men bruk den med måte. Den er også velegnet til fisk, retter med hvitt kjøtt og svin.
Næringsinnhold pr. 100g
- Énumettet fett
- 0 g
- Flerumettet fett
- 0 g
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin