SPINAT FLOWPACK
Varenr.: 4207 03
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Spinat danner ikke et hode, men har mange løse blader med mild, aromatisk smak. ha den i omeletten, kuttet i salaten eller i stuinger og supper.
Opprinnelsesland Spania
-
Kvalitet
Spinat danner ikke noe fast "hode", men har mange grønne blad. Både blad og stilker skal være mørkegrønne og fri for mørke flekker og bløte områder. Spinaten må ikke være uttørket.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Spinat legges i kjøleskap. Her kan den oppbevares i plastpose eller lukket plastboks. Delvis uttørket spinat kan tilføres noe av den opprinnelige spenstigheten ved å legges i kaldt vann. Den kan renses og fryses som den er.
-
Smak
Smaken er mild og aromatisk.
-
Helseeffekt
Spinat er en svært næringsrik bladgrønnsak. Under den grønne fargen ligger det store mengder av de oransje karotenoider som kroppen kan omdanne til aktivt vitamin A ved behov. Vitamin A er viktig for synet, huden og fosterutvikling. Karotenoidene er sterke antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler. De reduserer dermed risikoen for hjerte- og karsykdommer og kreft ved å forhindre skade på celler, kroppsvev og arvestoff. Vitamin C fungerer også som en antioksidant i kroppen. I tillegg er vitamin C nødvendig for å danne bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten. Vitamin K er derimot ikke en antioksidant, men en koaguleringsfaktor som sørger for at blodet levrer seg dersom vi får en blødning. B-vitaminet riboflavin spiller en viktig rolle i omsetningen av de energigivende næringsstoffene fett, protein og karbohydrater. Kalsium er nødvendig for et sterkt skjelett og for muskelsammentrekning. Jern er en del av hemoglobinet i de røde blodcellene og sørger for at oksygen kan fraktes fra lungene til alle kroppens celler. Spinat inneholder imidlertid noe oksalsyre som kan binde spinatens eget kalsium og jern slik at opptaket i tarmen begrenses.
-
Bruksområde
Spinat kan kokes, smørdampes, wokes, brukes i omeletter og stues.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 93 kJ
- Energi kcal
- 22 kcal
- Fett
- 0,4 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 0,3 g
- Énumettet fett
- 0,3 g
- Kostfiber
- 2 g
- Protein
- 3,3 g
- Salt
- 0,3 g
- Folat
- 0,202 µg
- Kobber (Cu)
- 0,23 mg
- Betakaroten
- 4,54 µg
- Kalsium (Ca)
- 83 mg
- Flerumettet fett
- 0,3 g
- Jern (Fe)
- 2,1 mg
- Jod
- 0,003 µg
- Kalium (K)
- 730 mg
- Magnesium (Mg)
- 95 mg
- Natrium (Na)
- 1 mg
- Niacin
- 0,6 mg
- Fosfor (P)
- 45 mg
- Vitamin A
- 378 RAE
- Vitamin B6
- 0,0028 mg
- Vitamin C
- 37 mg
- Vitamin E
- 1,9 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,9 mg
- Omega3
- 0,14 g
- Omega6
- 0,03 g
- Riboflavin
- 0,17 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin