SPINAT BABY PK

Hovedinnhold Hovedmeny

SPINAT BABY PK

Varenr.: 4207 11

Den milde og delikate babyspinaten er både anvendelig og sunn. Bland den sammen med andre salatsorter, ha den i omeletter og lune potetsalater eller naturell med olivenolje, flaksalt og presset sitron.

Opprinnelsesland Italia

  • Kvalitet

    Spinat danner ikke noe fast "hode", men har mange grønne blad. Både blad og stilker skal være mørkegrønne og fri for mørke flekker og bløte områder. Spinaten må ikke være uttørket.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Spinat legges i kjøleskap. Her kan den oppbevares i plastpose eller lukket plastboks. Delvis uttørket spinat kan tilføres noe av den opprinnelige spenstigheten ved å legges i kaldt vann. Den kan renses og fryses som den er.

  • Smak

    Smaken er mild og aromatisk.

  • Helseeffekt

    Spinat er en svært næringsrik bladgrønnsak. Under den grønne fargen ligger det store mengder av de oransje karotenoider som kroppen kan omdanne til aktivt vitamin A ved behov. Vitamin A er viktig for synet, huden og fosterutvikling. Karotenoidene er sterke antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler. De reduserer dermed risikoen for hjerte- og karsykdommer og kreft ved å forhindre skade på celler, kroppsvev og arvestoff. Vitamin C fungerer også som en antioksidant i kroppen. I tillegg er vitamin C nødvendig for å danne bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten. Vitamin K er derimot ikke en antioksidant, men en koaguleringsfaktor som sørger for at blodet levrer seg dersom vi får en blødning. B-vitaminet riboflavin spiller en viktig rolle i omsetningen av de energigivende næringsstoffene fett, protein og karbohydrater. Kalsium er nødvendig for et sterkt skjelett og for muskelsammentrekning. Jern er en del av hemoglobinet i de røde blodcellene og sørger for at oksygen kan fraktes fra lungene til alle kroppens celler. Spinat inneholder imidlertid noe oksalsyre som kan binde spinatens eget kalsium og jern slik at opptaket i tarmen begrenses.

  • Bruksområde

    Spinat kan kokes, smørdampes, wokes, brukes i omeletter og stues.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
93 kJ
Energi kcal
22 kcal
Fett
0,4 g
Hvorav mettede fettsyrer
0,1 g
Karbohydrater
0,3 g
Énumettet fett
0,3 g
Kostfiber
2 g
Protein
3,3 g
Salt
0,3 g
Folat
0,202 µg
Kobber (Cu)
0,23 mg
Betakaroten
4,54 µg
Kalsium (Ca)
83 mg
Flerumettet fett
0,3 g
Jern (Fe)
2,1 mg
Jod
0,003 µg
Kalium (K)
730 mg
Magnesium (Mg)
95 mg
Natrium (Na)
1 mg
Niacin
0,6 mg
Fosfor (P)
45 mg
Vitamin A
378 RAE
Vitamin B6
0,0028 mg
Vitamin C
37 mg
Vitamin E
1,9 alfa-TE
Sink (Zn)
0,9 mg
Omega3
0,14 g
Omega6
0,03 g
Riboflavin
0,17 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter