RETTICH
Varenr.: 4205 01
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Rettichen er helt uunnværlig i det asiatiske kjøkkenet. Den sprø konsistensen og smaken som kan minne om reddik og nepe, passer til sushi og sashimi. Rettich smaker også nydelig både smørdampet og smørstekt.
Rettich hører til i sennepsfamilien, og finnes i flere farger, fasonger og størrelser – den vanligste er hvit og avlang. Rettich er god rå, for eksempel til sashimi og annen rå, marinert fisk. Den kan også rives i råkost, kuttes i staver til dipp eller i skiver til salat.
Opprinnelsesland Italia
-
Kvalitet
Rettich har hvit skall og fruktkjøtt. Fasongen likner på gulrot, men den er mye tykkere og kan bli opptil 50 cm lang. Den skal være fast og spenstig.
-
Kilde
Food data Central
-
Lagring
Rettich lagres ved 0-4 ºC i kjøleskap, gjerne i en plastboks eller plastpose for å forhindre at den tørker ut.
-
Smak
Rettich inneholder sennepsoljer og har en skarp smak som kan minne om nepe og redikk.
-
Helseeffekt
Denne magre grønnsaker er perfekt når du ønsker å knaske på noe godt, men vil passe på kaloriene! Med på kjøpet får du en porsjon vitamin C og B-vitaminet folat. Vitamin C er en antioksidant som reduserer oksidativ skade som skyldes frie radikaler. Frie radikaler er stoffer som har lett for å reagere og påføre mange ørsmå skader på celler og vev. Antioksidantene ødelegger de frie radikalene før de gjør for stor skade. På den måten kan antioksidanter beskytte arvestoffet vårt og kroppens bestanddeler. Et høyt inntak av antioksidanter fra mat kan forebygge kreft. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også immunstyrkende og nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. Folat er viktig for hjertehelsen og produksjon av nye røde blodlegemer, men også for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Kvinner som planlegger graviditet, er gravide eller ammer, bør derfor være påpasselige med folatinntaket.
-
Bruksområde
Rettich brukes i råkost, wok, gryteretter, sushi, sashimi og som dipgrønnsak.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 76 kJ
- Energi kcal
- 18 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 4,1 g
- Protein
- 0,6 g
- Tilsatt sukker
- 2,5 g
- Vitamin C
- 0,022 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin