BRINGEBÆR 125 GR.
Varenr.: 2003 08
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Bringebær er små og sarte med faste, saftfulle, dyprøde perler. De passer til syltetøy, men bringebær er kanskje aller best naturell. Alle slags desserter gjør seg med friske bringebær: is, kaker, pai og fruktsalater.
Bringebær har en søt og fyldig smak, som gjør bæret til en favoritt blant mange, for eksempel til is. Hvert enkelt bær består av flere små frukter, satt sammen av et frø dekket av rødt fruktkjøtt. En klase slike frukter utgjør et bringebær. Vi skiller mellom villbringebær og hagebringebær, der de ville er mindre og har en sterkere aroma.
Opprinnelsesland Marokko
-
Kvalitet
Bærene skal ha jevn farge og være saftige uten å være fuktige utenpå.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Bringebær oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC. Holdbarheten er begrenset.
-
Smak
Smaken varierer etter sort og modning, men er normalt er søt med god syre og meget aromatisk.
-
Helseeffekt
Antioksidanter beskytter kroppens vev mot skader fra frie radikaler. Disse dannes ved normalt liv og aktivitet, men også ved stress, røyk, forurensing og solbestråling. En tommerfingerregel sier at jo mørkere farge frukten/grønnsakene/bærene har, desto mer antioksidanter inneholder den. Den flotte rødfargen på bringebærene forteller oss at her er det mye fenoler å finne, spesielt antocyaniner og ellagsyre. Disse antioksidantene kan forebygge kreft og hjertesykdom. Ville bringebær har litt høyere antioksidantinnhold enn hagebær. Vitamin C fungerer også som en antioksidant i kroppen, men har i tillegg andre oppgaver. Vitaminet er nødvendig for dannelse av bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten. Fenolene tåler godt frysing, mens vitamin C-innholdet synker. Analyser av fryste og ferske bringebær viser liten forskjell i antioksidantinnholdet, tross for at vitamin C-innholdet er lavere. Kostfiberet i bringebærene er gunstig for tarmhelsen og sørger for en god fordøyelse.
-
Bruksområde
Bringebær spises naturell, men er også en klassiker i syltetøy og saft. Prøv dem i kompotter og coulis (bærsaus) eller som garnityr på desserter og frokostblandinger.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 122 kJ
- Energi kcal
- 29 kcal
- Fett
- 0,4 g
- Karbohydrater
- 3,2 g
- Énumettet fett
- 3,2 g
- Kostfiber
- 4 g
- Protein
- 1,1 g
- Folat
- 0,028 µg
- Kobber (Cu)
- 0,08 mg
- Betakaroten
- 0,003 µg
- Kalsium (Ca)
- 16 mg
- Flerumettet fett
- 0,3 g
- Jern (Fe)
- 0,4 mg
- Jod
- 0 µg
- Kalium (K)
- 186 mg
- Magnesium (Mg)
- 21 mg
- Niacin
- 0,4 mg
- Fosfor (P)
- 45 mg
- Vitamin B6
- 0,0004 mg
- Vitamin C
- 17 mg
- Vitamin E
- 1,7 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,3 mg
- Omega3
- 0,08 g
- Omega6
- 0,16 g
- Riboflavin
- 0,02 mg
Ingredienser
Bringebær)
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin